Nyheter från SF

(Uppdaterad 22 september) Svenska Ridsportförbundet följer noga utvecklingen med anledning av smittläget, där det händer mycket och läget förändras fort. Hur situationen påverkar verksamheten utvärderas kontinuerligt.

Med bara sex månader kvar till den 45:e upplagan av Gothenburg Horse Show och världscupfinalerna i hoppning och dressyr pågår planeringen i en annorlunda omvärld.

Folksam Hästkunskap Cup handlar om att bli bäst på häst och i höst sadlar kunskapsklassikern om till en kul poängjakt med fina priser. Häng på!

I helgen har det varit efterlängtad omstart för allsvenskorna, som också är kval till Folksam Lag-SM i hoppning, ponnyhoppning och ponnydressyr.

Det blev flera svenska placeringar vid helgens femstjärniga tävling i St Tropez, Frankrike. Henrik von Eckermann vann fredagens 1.55-klass och i lördagens 1.50-hoppning slutade Peder Fredricson trea och Henrik von Eckermann fyra.

Varje förening behöver ha medlemmar som gillar att jobba när det är aktiviteter, vill stå i kafeterian eller hugga in och måla och spika. Inte minst för att bygga tillhörighet och gemenskap i föreningen.

Fyra ekipage har tagits ut för att representera Sverige på unghäst-VM i fälttävlan i franska Le Lion d’Angers 15-18 oktober.

Fyra kuskar till enbets-VM

(2020-09-17 14:32)
Enbets-VM i sportkörning är ett av få internationella mästerskap som blir av under 2020. Världsmästerskapet avgörs 21-25 oktober i franska Pau och fyra svenska kuskar är nominerade till att delta.

I mars, när coronapandemin bröt ut, rekommenderade både Svenska Ridsportförbundet och Riksidrottsförbundet att till exempel årsmöten skulle skjutas upp eller genomföras digitalt.

Nu stå det klart att årets upplagor av både Folksam Elitallsvenska och Folksam Ponnyallsvenska kommer att avgöras under hösten. Coronapandemianpassade regler och alla tävlingsplatser är klara.

Om du missat dokumentärserien "Heja Sverigelaget!" finns den på UR SVT Play. Serien handlar om hur det är att leva med en intellektuell funktionsnedsättning och hur viktig idrotten kan vara för att utvecklas och må bra, både fysiskt och psykiskt.

För att få ett underlag till remissvaret på det som i folkmun kallas ”gödselutredningen” eller ”övergödningsutredningen” skickade Svenska Ridsportförbundet i juni ut en enkät. Stort tack till er som tog er tid att svara.

Träning för hopptalanger

(2020-09-14 08:14)
Har du en talangfull unghäst? Landslagsledningen i hoppning bjuder in till träning för förbundskapten Henrik Ankarcrona i höst.

Det blev flera svenska placeringar vid de femstjärniga hopptävlingarna i Valkenswaard, Nederländerna. Och Louise Romeike fortsatte sin segerrad, den här helgen i Tyskland.

Hemmalaget Flyinge RF höll undan hela vägen på Folksam lag-SM i fälttävlan för ponny. Andralaget från arrangörsklubben stod för en raketupphämtning i terrängen och vann bronset. Silvret gick till Katrineholms RF som också avancerade under söndagen.

Ny ridavgift från 1 oktober!
Fr.o.m 1 oktober (kom ihåg att ridavgiften betalas i förskott för kommande månad) har vi nya ridavgifter. Läs mer här:

På lördagar klockan 16:00 välkomnar vi alla barn som är ridsugna. Drop-in, 40:- (kontant) för ca 15 minuters ridning på snälla hästar med ledare.

Onsdagar 20:00-21:00 kör vi vår populära drop-in-ridning, minst 5 anmälda krävs. (Möjligheten finns också i mån av plats och kunskap att rida drop-in på onsdag 19-20 eller torsdag 19-20). Anmälan senast dagen innan. Välkommen!

E-post: info@fridhemsridklubb.se