Nyheter från SF

Rådande situation med omfattande restriktioner, som i närtid sannolikt inte förändras i positiv riktning, gör att tävling i fälttävlan på Strömsholm genomförs i ett mindre format.

Rider du på världens bästa ridskola eller har du en ridlärare som gör din tid i stallet till veckans höjdpunkt? För att hylla alla goda ledare och lyfta ridskolans viktiga roll, vill vi ha din hjälp att utse Årets ridlärare och Årets ridskola 2020.

Nominera Årets Ridskola

(2020-07-09 11:59)

Till årets höjdpunkter hör att hylla ridsportens hjältar men på grund av coronapandemin får Ryttargalan 2020 ett nytt, digitalt format. Ny priskategori på programmet är Årets tränare.

Svenske dressyrdomaren Lars Andersson, Hogsta Dressyrryttare, har utsetts till femstjärnig internationell dressyrdomare av FEI:s dressyrkommitté.

Det har varit en intensiv vår och försommar med fullt fokus på coronaviruset och dess verkningar. Det kommer att genomföras ett Europamästerskap i år, och det är ungdomarnas dressyr-EM i augusti.

En bra tränare gör den svåra rid/körkonsten enkel, får dig och din häst att utvecklas på just era villkor och längta till nästa träningspass!

Ridskolehästarna betyder så mycket för så många och är hjärtat i vår unika ridskoleverksamhet. Därför vill vi hylla dem med det fina priset "Årets ridskolehäst" som delas ut på vår digitala Ryttargala i november. Nominera din favorit nu!

Två nya Mastertränare

(2020-07-08 12:50)
Kerstin André och Jan-Erik "Nicke" Pålsson har utnämnts till Mastertränare.

Flerfaldige Paralympics- och EM-medaljören Zernard, riden av Louise Etzner Jakobsson, lämnar Paralandslaget.

Svensk fälttävlan söker en dressyrcoach för Young rider-, Junior- och Ponnylandslagen.

Först ställdes sportkörningens fyrspanns-VM in. Men nu kommer besked från det internationella ridsportförbundet, FEI, att världsmästerskapet trots allt blir av. Värdland är fortfarande Nederländerna, men det blir en ny arrangör.

Peder GP-trea i St Tropez

(2020-07-05 14:49)
Peder Fredricson på Catch Me Not S tog en fin pallplats i söndagens femstjärniga GP-hoppning i franska Saint Tropez. Världsettan Steve Guerdat, Schweiz vann klassen.

Med lite drygt ett år kvar till OS i Tokyo står nu ridsportens huvudarena klar för att ta emot hästar.

Ett av få internationella mästerskap som fortfarande finns kvar i årets tävlingskalender är unghäst-VM i hoppning. Mästerskapet arrangeras i Zangersheide, Lanaken, Belgien, 16-20 september och det är hög tid att intresseanmäla din unghäst!

Semester!
Nu är det semesterstängt i Fridhem för både hästar och personal. Vecka 28-31 håller anläggningen stängt. Vecka 34 startar vi lektionsverksamheten igen. Ha en härlig sommar så ses vi i augusti!

På lördagar klockan 16:00 välkomnar vi alla barn som är ridsugna. Drop-in, 40:- (kontant) för ca 15 minuters ridning på snälla hästar med ledare.

Onsdagar 20:00-21:00 kör vi vår populära drop-in-ridning, minst 5 anmälda krävs. (Möjligheten finns också i mån av plats och kunskap att rida drop-in på onsdag 19-20 eller torsdag 19-20). Anmälan senast dagen innan. Välkommen!

E-post: info@fridhemsridklubb.se