Nyheter från SF

Digital Prideparad i år

(2021-08-02 16:51)
Svenska Ridsportförbundet brukar delta tillsammans med övriga idrotter i Prideparaden i Stockholm. I år blir paraden digital och då kan alla vara med.

Den 5-8 augusti avgörs Granngårdens Riksmästerskap 2021 för häst och ponny. Tävlingsplats är liksom förra året Sundbyholms travbana i Eskilstuna, hos Sundbyholm Horse Center Ryttarförening.

Folksam SM i paradressyr avgjordes under Sommardressyren hos Laholms Ryttarförening och på söndagseftermiddagen delades SM-medaljerna ut.

Ponny-SM i dressyr avgörs i helgen på Grevagården, och under helgen har SM-medaljer delas ut till ryttare i fem kategorier.

VM i voltige för juniorer är avslutat. De svenska voltigörerna placerade sig mitten av resultatlistan i mästerskapet som gick i Le Mans, Frankrike.

Mälardalens Distansryttarklubb var värd för årets Folksam lag-SM i distansritt.

Jens Fredricson och Markan Cosmopolit (SWB) vann ATG Riders League 1,50 på Sundbyholm utanför Eskilstuna på lördagskvällen.

I samband med Ponny-SM i dressyr rids också två andra cuper, Ride and Learn och Mats Mellbergs Cup.

Svenska Ridsportförbundets stämma i maj 2021 beslutade om en analys och översyn av förbundets finansieringsmodeller samt dess ekonomiska och verksamhetsmässiga konsekvenser.

Sista helgen i augusti blir det EM i fälttävlan för young rider och juniorer på Segersjö, Odensbacken, i Närke. Tio svenska ryttare är nominerade till mästerskapet.

Mycket uppmärksamhet riktas österut i dessa dagar, men här hemma blir det en intensiv tävlingshelg med flera mästerskap. Två av mästerskapen sänds direkt på ridsport.se

Nya diplomerade ridlärare

(2021-07-28 06:30)
Vi hälsar en hel rad nya diplomerade ridlärare välkomna. Åtta stycken har tilldelats SRL I och fjorton stycken har tagit emot diplom för SRL II.

I månadsskiftet juli/augusti är det premiär för årets säsong av ATG Riders League. Det blir sex delfinaler och stor final under Gothenburg Horse Show i februari nästa år – och det med rekordhöga prispengar.

SWB och Svenska Ridsportförbundet har tagit ut de unga dressyrhästar som är klara för unghäst-VM i dressyr.

De svenska kuskarna hamnade i rena medaljregnet på NM i sportkörning i Danmark. Sex guld, fem silver och tre brons blev resultatet.

Glad sommar!
Höstterminen startar vecka 34. Varmt välkommen tillbaka då, och njut av sommar och semester tills dess!

På lördagar klockan 16:00 välkomnar vi alla barn som är ridsugna. Drop-in, 40:- (kontant) för ca 15 minuters ridning på snälla hästar med ledare. Självklart under Coronasäkra former.

Är ni en grupp vänner eller arbetskollegor (minst 5 pers) som är sugna på att rida drop-in? Då finns det möjlighet på onsdagar mellan 20:00-21:00! Vid enstaka anmälningar försöker vi istället i mån av plats och kunskapsnivå låta drop-in-ryttare rida med på lektion, onsdagar 19:00-20:00 eller torsdagar 19:00-20:00. För att du ska kunna rida drop-in vill vi helst att du ska kunna skritta, trava och galoppera själv. Välkommen att höra av dig till Hans om det låter intressant, 070-357 57 70!

E-post: info@fridhemsridklub...