Nyheter från SDF

Folkhälsomyndigheten har meddelat att lokala allmänna råd kring covid-19 nu gäller i Jönköpings län, Kronobergs län och Kalmar län, vilket påverkar ridsporten och vår verksamhet.

Digital basutbildning

(2020-11-18 15:20)
Smålands Ridsportförbund bjuder in till en utbildning som ger alla ledare en god grund, möjlighet till utveckling och en trygghet i sitt uppdrag inom ridsporten

Nominera årets US och UL

(2020-11-10 09:12)
Nominera Årets ungdomssektion och ungdomsledare i Småland. Syftet med utmärkelserna är att hylla alla engagerade ungdomar som finns inom ridsporten.

Under vecka 44 bjöds det på SM-vecka i ponnydressyr hos Helsingborgs Fältrittklubb med bland annat lag-SM, ungponny-SM och individuella SM.

Vi i stallet 2020

(2020-10-31 17:20)
Den 31 oktober arrangerade Distriktets ungdomssektion, DUS distriktsfinalen av Vi i stallet, teoritävlingen som handlar om hästar.

Vem är er föreningshjälte? I alla ridklubbar finns eldsjälar med brinnande engagemang som gör ridsporten rikare för andra.

Nu är seriebestämmelserna för 2021 års serier klara och det går att anmäla lag till vårens serier. Det finns förändringar kring bland annat dressyrklasserna.

Smålands Ridsportförbund presenterar en ny hoppserie för ryttare som är 40+. Serien heter Gärdsgårdsserien och startar under våren 2021.

Den 25 oktober arrangerades ridskole-DM i hoppning på Vetlandaortens Ryttarförenings anläggning. DM:et genomfördes i samarbete med Agria Djurförsäkring Häst.

Ny småländsk förening

(2020-10-19 11:00)
Vi hälsar Södra Ölands Ryttarförening tillhörande Mörbylånga kommun välkomna som medlemsförening i Svenska Ridsportförbundet.

Mörbylångadalens Ridsällskap tog hand om segern i division 2 hoppning för ponny när finalen traditionsenligt avgjordes hos Vetlandaortens Ryttarförening den 18 oktober.

Ostkusten vann hästtvåan

(2020-10-19 10:21)
Ostkustens Dressyrryttare tog hand om seriesegern när division 2 dressyr för häst avgjordes med final hos Eksjöortens Ryttarförening den 17 oktober.

Ridskole-DM i dressyr 2020

(2020-10-10 21:20)
Den 10 oktober arrangerades ridskole-DM i dressyr på Vetlandaortens Ryttarförenings anläggning. DM:et genomfördes i samarbete med Agria Djurförsäkring Häst.

Distriktsmästerskap 2020

(2020-10-09 20:38)
Nu är samtliga av höstens distriktsmästerskap avgjorda. Mästare har korats i dressyr, hoppning, distans, körning, WE och fälttävlan.

3-4 oktober avgjordes distriktsmästerskapet i fälttävlan hos Perstorps Kör- och Ryttarförening i Skåne.

Ny ridavgift från 1 oktober!
Fr.o.m 1 oktober (kom ihåg att ridavgiften betalas i förskott för kommande månad) har vi nya ridavgifter. Läs mer här:

På lördagar klockan 16:00 välkomnar vi alla barn som är ridsugna. Drop-in, 40:- (kontant) för ca 15 minuters ridning på snälla hästar med ledare.

Är ni en grupp vänner eller arbetskollegor (minst 5 pers) som är sugna på att rida drop-in? Då finns det möjlighet på onsdagar mellan 20:00-21:00! Vid enstaka anmälningar försöker vi istället i mån av plats och kunskapsnivå låta drop-in-ryttare rida med på lektion, onsdagar 19:00-20:00 eller torsdagar 19:00-20:00. För att du ska kunna rida drop-in vill vi helst att du ska kunna skritta, trava och galoppera själv. Välkommen att höra av dig till Hans om det låter intressant, 070-357 57 70!

E-post: info@fridhemsridklubb.se