Nyheter från RF

Förtydligande: Sedan 24 november är maxgränsen åtta deltagare vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar, som exempelvis idrottsevenemang med publik. Träningar omfattas inte av förbudet. För träningar gäller lokala allmänna råd.

Regeringen har idag beslutat enligt förslag att begränsa antalet personer vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar, med undantag för begravningar.

Under fredagen får idrottsföreningar besked om summan av kompensationsstöd för perioden juli–september. Stödet baseras på hur stor förlust som föreningen har gjort i förhållande till sin omsättning. De som drabbats värst får mest stöd.

Barn och ungdomar måste få fortsatt möjlighet att träna under vintern. Det är helt avgörande för ungas fysiska och psykiska hälsa. Därför måste det klargöras att den normerande delen om åtta personer inte gäller barns och ungdomars träning.

Ishockey, fotboll och friidrott är idrotterna som får mest stöd för att hantera den fortsatta coronakrisen. Här hittar du listan med fördelning av kompensationsstöd per specialidrottsförbund.

554 miljoner betalas ut i kompensationsstöd till över 2300 idrottsföreningar och till större evenemang. Pengarna börjar betalas ut på måndag den 23 november.

Skärpta lokala allmänna råd införs i regionerna Dalarna, Gotland, Värmland och Västmanland fram till och med 10 december på grund av ökad smittspridning.

Med anledning av rådande pandemi och den ökande smittspridningen har RF och SVT i samråd med Borås stad beslutat att ställa in SM-veckan vinter 2021.

I kväll den 11 november är det premiär för den tredje säsongen av UR:s (Utbildningsradion) dokumentärserie Idrottens himmel och helvete. Det första av sex program i serien handlar om idrott och kriminalitet.

RF:s Idrottsrapport är här för andra gången. Där hittar du färska siffror om idrottsrörelsens strategiarbete mot 2025, exempel på vad som händer i föreningar och förbund och en genomgång av idrottsrörelsens utvecklingsresor.

Skärpta lokala allmänna råd införs i regionerna Kalmar, Västerbotten och Norrbotten fram till och med 8 december på grund av ökad smittspridning, meddelar Folkhälsomyndigheten.

Riksidrottsförbundet förlänger sitt mångåriga samarbete med Svenska Spel. Avtalet är värt 42 miljoner kronor och sträcker sig till och med den 31 december 2022.

Riksidrottsförbundet bedömer att behovet av ekonomiskt statligt stöd under 2021 kommer att vara minst 2 miljarder kronor, 500 miljoner per kvartal eller mer, om pandemin blir långvarig och krisen ännu djupare.

I helgen samlas idrottsrörelsen på Riksidrottsforum, ett digitalt arbetsmöte med 260 deltagare. Några av frågorna som ska diskuteras är hur idrottsrörelsen påverkas av coronakrisen, ekonomiska stödformer och parasport.

Skärpta lokala allmänna råd införs i regionerna Sörmland och Kronoberg fram till och med 26 november på grund av ökad smittspridning, meddelar Folkhälsomyndigheten.

Ny ridavgift från 1 oktober!
Fr.o.m 1 oktober (kom ihåg att ridavgiften betalas i förskott för kommande månad) har vi nya ridavgifter. Läs mer här:

På lördagar klockan 16:00 välkomnar vi alla barn som är ridsugna. Drop-in, 40:- (kontant) för ca 15 minuters ridning på snälla hästar med ledare.

Är ni en grupp vänner eller arbetskollegor (minst 5 pers) som är sugna på att rida drop-in? Då finns det möjlighet på onsdagar mellan 20:00-21:00! Vid enstaka anmälningar försöker vi istället i mån av plats och kunskapsnivå låta drop-in-ryttare rida med på lektion, onsdagar 19:00-20:00 eller torsdagar 19:00-20:00. För att du ska kunna rida drop-in vill vi helst att du ska kunna skritta, trava och galoppera själv. Välkommen att höra av dig till Hans om det låter intressant, 070-357 57 70!

E-post: info@fridhemsridklubb.se