Nyheter från DF

Under våren genomför Linnéuniversitetet och Smålandsidrotten kursen "Rörelsecoach för rörelserika skolor". Du blir rörelsecoach på din skola och ska bidra till att öka den fysiska aktiviteten. Anmäl dig senast 14 februari.

I januari startar Region Jönköpings län, Friskis & Svettis och Smålandsidrotten upp träning för de som har, eller har haft cancer, i Jönköping och Värnamo. Torsdagen den 9 januari hålls ett informationsmöte i Värnamo för dig som är intresserad.

Riksidrottsstyrelsen har fastställt justerade LOK-stödsföreskrifter. Från den 1 juli 2020 (för aktiviteter bedrivna fr.o.m. den 1 juli 2020) blir obligatoriskt att närvaroregistrera aktiviteterna digitalt.

Tillsammans med ”Rörelsesatsning i skolan” och Smålandsidrotten besökte artisten Pidde P fem skolor i Vimmerby kommun. Många barn fick dansa och uppleva rörelseglädje med artisten.

Nu har Skatteverket två aktuella webbseminarier för idrottsföreningar. Anmäl dig redan idag för att säkra en plats!

Idrottsrörelsen prisas av 5i12-rörelsen för arbetet mot främlingsfientlighet och rasism, för mänskliga rättigheter och alla människors lika värde. RF:s ordförande Björn Eriksson riktar ett tack alla ideella ledare.

Nu kan du nominera till Riksidrottsförbundets egna kategori under Eldsjälsgalan 2020. Temat för kategorin ”Årets idrottsförening” detta år är Paraidrott – idrott för alla.

Under torsdagskvällen mötte Linnéa Claeson 150 åhörare genom sin föreläsning i Jönköping. Det blev en kväll med både skratt och seriösa ögonblick. Föreläsningen var det sista passet i Smålandsidrottens inkluderings- och jämställdhetsvecka.

En fyllnadsutbetalning för LOK-stödet 2018 är nu fastställt.

Projektet ”Idrott, mångfald, ledarskap”, som har gått ut på att stärka ledarförsörjningen inom föreningslivet med fokus på att inkludera underrepresenterade grupper, är nu avslutat. Läs om projektet i vårt magasin!

Igår kväll genomfördes Idrottsforum i Jönköping. Totalt 120 deltagare som representerade 50 föreningar/förbund och 25 olika idrotter, samtalade med kommunens toppolitiker. Hetaste frågan var ”idrottsanläggningar” i allmänhet.

Tranås första Prideparad gick av stapeln lördagen 19 oktober. Idrottsrörelsen var självklart representerad och stod för cirka 100 av totalt 500 deltagare.

Idrottsforum den 22 oktober är mötesplatsen för idrottsföreningar och lokala politiker i Jönköpings kommun. Hundra representanter från 50 olika föreningar och förbund har anmält sig.

24-27 oktober kommer Draghunds-VM i barmark till Småland och Nybro.

Fredagen 15 november till lördagen 16 november bjuder Smålandsidrotten in till en mötesplats för specialdistriktsförbund i Småland. Anmäl dig redan idag!

Ny termin!
Nu är det snart dags att starta upp igen. Vecka 34 drar vi igång lektionsverksamheten igen och lördag 29 augusti, dvs v.35 startar Ridlekis och Knatteridning. Välkomna!

På lördagar klockan 16:00 välkomnar vi alla barn som är ridsugna. Drop-in, 40:- (kontant) för ca 15 minuters ridning på snälla hästar med ledare.

Onsdagar 20:00-21:00 kör vi vår populära drop-in-ridning, minst 5 anmälda krävs. (Möjligheten finns också i mån av plats och kunskap att rida drop-in på onsdag 19-20 eller torsdag 19-20). Anmälan senast dagen innan. Välkommen!

E-post: info@fridhemsridklubb.se