Nyheter från DF

RF:s kampanj Min andra idrott syns just nu landet runt på Arlas mjölkpaket. Budskapet till alla barn är: Håll på med flera idrotter! Det hjälper dig att vara aktiv hela livet – och bli bäst.

Fotbollsföreningen Habo IF har påbörjat ett långsiktigt värdegrundsarbete för att få så många som möjligt att idrotta så länge som möjligt. För att kunna arbeta närmre dessa frågor har föreningen nu anställt en verksamhetsutvecklare på 50 procent.

Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna har, tillsammans med Bandyförbundet, Basketbollförbundet, Fotbollförbundet och Ishockeyförbundet, utarbetat en ny webbaserad utbildning för publikvärdar.

Ett extra distriktsidrottsmötet för Smålands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Småland genomförs den 4 mars i Växjö, med anledning av sammanläggningen av Smålands idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Småland.

Smålandsidrotten arrangerar i anslutning till Riksidrottsmötet en kvalitativ mötesplats – Kommun- och regionskonferens (för Småland) – med stora inslag av erfarenhetsutbyte.

Länsförsäkringar Jönköping delar, tillsammans med Smålands Idrottsförbund, varje år ut fyra stycken juniorstipendier i Jönköpings län till aktiva idrottsutövare.

En ryttare och en ishockeyspelare får ta emot P4 Kalmars sportkometpriser för 2018.

Visste ni att vi erbjuder cirka 200 kurser och föreläsningar per år! Våra kurser vänder sig till dig som är engagerad inom idrotten, både på föreningsnivå och förbundsnivå; styrelse, tränare, ledare, aktiva, föräldrar, volontärer och anställda etc.

Smålandsidrotten har utsett Jönköpings kommun till Årets idrottskommun 2018.

Glasrikets Golfklubb deltar under säsongen (2018–2019) i Svenska Golfförbundets jämställdhetsutbildning och klubbutvecklingsprogram ”Vision 50/50”, som en av 23 golfklubbar och fyra golfdistriktsförbund i Sverige.

Idrottsrörelsen håller på att förändras. Varje dag tar vi ännu ett steg på resan mot en mer nyfiken och välkomnande idrott. Häng med till Växjö och lär dig mer!

IFK Kalmar har på kort tid kommit långt i sin integrationssatsning. I början av sommaren beslutades det att ett arbete med fokus på inkludering och integration skulle påbörjas. Nu har föreningen gjort klart med två personer som ska driva satsninge...

Stillasittandet, ökande hälsoklyftor och växande segregation kan minskas genom hållbar stadsutveckling. Idrottsrörelsen föreslår att nya idrottsministern ändrar i plan- och bygglagen så att kommunerna planerar för idrott när nya bostäder byggs.

Från och med 1/1 2019 ska föreningar som är arbetsgivare och betalar arbetsgivaravgifter redovisa utbetalningar och skatteavdrag per betalningsmottagare varje månad i arbetsgivardeklarationen.

Årets komet 2018 i Småland är vattenskidåkaren Tim Törnquist. Törnquist kommer från vattenskidsklubben Svanen i Strömsnäsbruk och rankad nummer 1 i Europa i sin gren slalom.

Onsdagar 20:00-21:00 kör vi vår populära drop-in-ridning. (Möjligheten finns också i mån av plats och kunskap att rida drop-in på torsdag 19-20). Anmälan senast dagen innan. Välkommen!

E-post: info@fridhemsridklubb.se