Nyheter från DF

Länsförsäkringar i Jönköpings län har tillsammans med Smålands Idrottsförbund utsett 2018 års juniorstipendiater. Fyra mycket lovande unga idrottare får förutom den stora äran 6 000 kronor vardera.

Under torsdagskvällens Idrottsforum i Kalmar diskuterades främst frågorna ”anläggningar och idrottsmiljöer” och ”den moderna föreningen”. 20 föreningar med totalt 60 representanter, från 13 olika idrotter, mötte politiker från Kalmar kommun.

- Rörelseförståelse är lika viktigt som läsförståelse, slår Patrik Oscarsson, idrottspolitisk chef på Riksidrottsförbundet, fast när han inleder frukostmötet i Kalmar.

Under helgen 7–8 april pågick andra omgången av Fair Play Cup i innebandy i Jönköping. Utöver ungdomslag för flickor och pojkar, deltog även parasporten denna helg. Smålandsidrotten träffade ledare och spelare från Jönköpings IK:s parasportlag

Idrottsforum Kalmar är den goda dialogen om den lokala idrotten. Företrädare för kommunens idrottsföreningar (ledare, aktiva, funktionärer) möter politiker från de partier som är representerade i kommunfullmäktige. Välkommen att närvara!

Smålandsidrotten distriktsidrottsmöte, med årsstämma för Smålands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Småland, hölls den 9 april i Växjö, på Elite Park Hotel & Växjö Konserthus. På plats fanns den småländska idrottens beslutsfattare.

Två idrottsföreningar i Jönköping ska tillsammans arbeta för att barn och ungdomar kan utöva flera sporter så länge som möjligt. Under torsdagskvällen skrev IF Haga och IK Cyrus under ett samarbetsavtal gällande Samsyn Småland.

Smålandsidrotten söker tre idrottskonsulenter, två av tjänsterna är placerade i Jönköping och en tjänst är placerad i Växjö.

Idrottsforum är en mötesplats för idrottsföreningar och lokala politiker i Kalmar kommun. Syftet är att diskutera idrottsfrågor i allmänhet, med ett visst fokus inför valet 2018.

Igår hölls Idrottsforum i Jönköping där ett fyrtiotal idrottsföreningar och samtliga partier från kommunfullmäktige var representerade. De två stora frågorna under kvällen var anläggningar och idrottens finansiering.

Skatteverket arrangerar webbseminariet "Idrottsföreningen som arbetsgivare" den 24 april kl. 17.30-18.30.

Idrottsforum Jönköping är den goda dialogen om den lokala idrotten. Företrädare för kommunens idrottsföreningar (ledare, aktiva, funktionärer) möter politiker från de partier som är representerade i kommunfullmäktige.

Ny dag och tid för vår populära drop-in-ridning är nu onsdagar 20-21. (Möjligheten finns också i mån av plats och kunskap att rida drop-in på torsdag 19-20). Anmälan senast dagen innan. Välkommen!

E-post: info@fridhemsridklubb.se